lördag 20 augusti 2011

Vecka 31- del I (ett inlägg med gnäll)

Hej!
Ledsen, jag hoppar över vecka 30 eftersom det blir helt fel i mitt huvud vad som hände då och inte osv. Bilder är tagna och kommer komma upp snart. Nu har bilderna kommit upp så scrolla ner så ser ni bild :) v. 28 togs tyvärr ingen bild! Jag lägger upp bilder från v. 30 här och v. 31 i del II!

Jag är helt slut av ingenting och har inte orkat uppdatera. Riktigt trött är jag, känner mig så sliten även om jag inte slitit. Har nyss spikat i vår nya byrå till bebisen och när jag böjde mig fick jag klart ryggskott fast mer på sidan. Exakt samma känsla som vanligt ryggskott, har haft det två gånger. Aj i vart fall. Okej, jag gnäller av mig nu. So here it all comes!



Vecka 30! Stooor mage nu.


Fötterna/smalbenen: Jaha vad hände med mina 36,5:or? Känns som jag behöver minst 38 iaf. I skostorlek alltså. Det bubblar över av fot när jag tar på mig ballerina. Det spänner väldigt mystiskt och hårt om jag tar mina olika tygskor. Foten fastnar innan halvvägs i mina slip-in-skor. Kul. KUL. Jag har flipflop och gympaskor som man kan gå ut med nu. Hoppas mina fötter drar ihop sig efter förlossningen, vattnet kommer ju gå väck. Men ja, skelettet kommer nog inte bygga tillbaka sig.... Ja och smalbenen är mer tjockben nu. Efter en timme har det blivit valkar där strumporna och skorna sitter. Såna kärringa-valkar. Och benen är såååå stenhårda av vätska. Fötterna gör det ont i på morgonen värst, lite konstigt kanske. Det är som om att jag behöver gå in fötterna innan de fattar. Ömma är dem!

Revbenet: Mitt högra revben gör satikens ont. Bebisen sparkar där och trycker på mest hela tiden. Det gör ont vid varje andetag, på både framsida och baksida av min kropp. Lyfta nåt går inte, inte ens mjölkpaketet när det är som värst. Sova? Svårt! Tre veckor till sa barnmorskan, sen sjunker bebisen ner. Tack och lov. Får lite lätt panik när jag inte kan andas som vanligt.



Ryggen: Ja, ländryggen gör ondast och smärtan kommer av ytterst lite aktivitet. En promenad sen sitter det där. Mellandelen av ryggen är öm, gör inte jätteont men är inte skönt heller. Axlarna gör ont och är spända som ett berg. Far inte lika illa av det som i ländryggen då jag haft ont i axlarna periodvis innan graviditeten också. Är mer van vid det än ländryggen.


Vecka 30, klicka på bilden för större format!
Händerna: Ja konstigt nog har jag ont i händerna och fingrarna också. De är ömma och ibland stela. De fylls med vatten och liknar prinskorvar, svullnar av igen och liknar mina vanliga händer och så går det om och om igen. Ovan känsla att det gör ont i händerna.

Andra saker som är ett störande inslag i vardagen är alla toalettbesök. Kan kissa tre ggr inom loppet av 20 minuter. Heja. Och på natten vaknar jag 1-2 ggr och måste kissa. Då har jag även börjat bli svinhungrig också, sådär klockan fem på morgonen. Det går inte att ignorera det, det KURRAR så jag tror Johannes ska vakna. Och bebisen vaknar och leker gympa. Så då får jag äta en banan eller äpple och ta nån klunk drickyoggi och försöka somna om innan jag bli mera hungrig. Ja sen är det tröttheten, att aldrig nånsin känna sig utvilad. Jag känner mig klumpig! Hehe. Rätt roligt ibland ändå. Huvudvärk 'är plågsamt när det kommer, för det är ingen vanlig utan en hammare på var sida om huvudet som bank-bank-bank-bank-bankar mig i huvudet hela tiden. Tabletter, vatten, vila, mat hjälper inte. Den går över när den själv vill!



Det var nog allt. Jag påbörjar ett gladare inlägg efter detta nu, en del II av vecka 31! Det var skönt att gnälla av mig lite här :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar